Tarih: 06.07.2023 17:00

Sırbistan'dan BM'ye toplantı çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Vucic, Avrupa Birliği (AB) Belgrad-Priştine Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ile görüşmesinin ardından, Kosova'nın kuzeyinde bir ayı aşkın süredir devam eden gerginliğe ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

AB'nin, gerginliğin düşürülmesini istediğini aktaran Vucic, "Sırbistan, ondan istenilen her şeyi yerine getirdi. Gerginlik düşmüyor çünkü Priştine yönetimi bunu istemiyor. Ülkemiz bugün oldukça zor bir durumda. Kosovalı Sırplara uygulanan sessiz bir etnik temizlik var." dedi.

 

Vucic, Kosova yönetimince uygulanan etnik temizliğin planlı olduğunu belirterek Kosova polisinin de Sırpları korkutmaya çalıştığını ifade etti.

 

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alicia Kearns'ın, Sırbistan'dan Kosova'ya silah kaçakçılığı yapıldığı ve Sırp Ortodoks Kilisesi (SPC) alanlarının Sırplarca silah depolamak için kullanıldığı iddiasına değinen Vucic, şunları kaydetti:

 

"Bu, doğrudan kiliseye yapılmış bir saldırıdır. Merak etmeyin hanımefendi, biz de sizi soruşturuyoruz, neden böyle şeyler yaptığınızı bilmek istiyoruz. İngiltere hükümeti, buna bir tepki göstermiyorsa biz göstermek zorundayız."

 

Vucic, AB ve ABD'li yetkililere seslenip, taleplerinin yerine gelmediğini vurgulayarak "Sırp Belediyeler Birliği konusunda üzerimize düşeni yaptık ama süreçle ilgili ciddi adım atılmadı. Gözaltına alınan Kosovalı Sırpların serbest bırakılmasını da bekliyoruz." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —