Tarih: 27.07.2023 09:00

Son 2 ayda 119 terörist etkisiz hale getirildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

 

"Terörle mücadelede hangi noktadayız?" sorusu üzerine Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının yıllardır bölücü terör örgütü, FETÖ, aşırı sol ve dini istismar eden tüm terör örgütleriyle dört koldan mücadele ettiğini söyledi.

 

Yerlikaya, bölücü terör örgütünün en çaresiz ve zayıf döneminde olduğunu belirterek göreve başladığından bu yana ziyaret ettiği doğu illerindeki güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını gördüğünü ifade etti.

 

Terörle mücadelede kullanılan teknolojik donanımların en üst seviyede olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, "33 yıldan beri bu meslekteyim. Bakan olmadan önce 16 yıl 5 vilayette valilik yaptım. İlk valiliğim Şırnak'tı. Oradan Ağrı'ya gittim. 16 yıl önceki Şırnak'taki terörle mücadelenin durumu ile şimdiki donanım, sayımız, psikolojik üstünlüğümüz, kesintisiz ve başarılı operasyonlarla artık terörün bitme noktasına geldiğini artık terörün bitme noktasına geldiğini övünerek söylemek istiyorum." dedi.

 

Yerlikaya, terörle mücadele operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısına ilişkin soruya, "Ben göreve geleli 2 ay oldu. Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 şahıs gözaltına alındı. Bunların 182'si tutuklandı. 88'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde kırsal alanda icra edilen 10'u büyük, 83'ü orta olmak üzere 24 bin 107 operasyonda, 119 terörist etkisiz hale getirildi." yanıtını verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —