Tarih: 01.06.2021 08:56

Türkiye’de Kripto Para Hacmi Ne Kadar? MB Raporunu Açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Merkez Bankası'nın kripto para raporunda önemli bir detay ortaya çıktı. Raporda, Türkiye'de faaliyet gösteren 40 kripto para borsasının bulunduğu ve  toplam işlem hacminin 28 milyar lira olduğu belirtildi.

 

Merkez Bankası, Türkiye’de 40 tane kripto para platformu, 28 milyar TL işlem hacmi olduğunu belirterek, “7/24 erişim, işlem kolaylığı, limit olmaması ve düşük işlem ücreti bu varlıkları cazip kılıyor. Kripto madenciliği küresel ısınmayı artırıyor” tespitini yaptı.

 

Merkez Bankası (MB), ‘Kripto Raporu’nda kripto varlıkların risklerini anlatırken ilginç bir tespitte bulunarak, “Yeni kripto varlık birimlerinin yaratılması (madencilik) olanağı yüksek elektrik tüketimine sebep olmakta ve bu da küresel ısınmayı artırmaktadır” dedi.

 

Milliyet'te yer alan bilgilere göre, Türkiye’de yerli ve yabancı kripto para platformu sayısının 40 olduğunu açıklanan raporda; 6 Mayıs 2021 itibarıyla Türk kökenli alım satım platformlarında 28 milyar TL’lik işlem hacmi gerçekleştiğini kaydetti.


 

Raporda, Türkiye kökenli kripto varlık alım satım platformlarının yanısıra küresel platformların temsilcilerinin de ülkemizde faaliyet gösterdiği dile getirilirken, “Türkiye’de faaliyet gösteren platformların herhangi bir yerde kaydı tutulmamakla beraber, küresel platformlarla beraber yaklaşık 40 platformun faaliyet gösterdiği” bilgisi verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —