Tarih: 31.03.2021 16:33

Üretimdeki Çip Krizi Diğer Alanlara Yayılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'yi de etkileyen otomotivdeki çip krizi elektronik sektörüne de sıçadı. Eğer kriz çözülmezse yakın zamanda bilgisayar ve cep telefonu üretimde de aksama bekleniyor. Pandemide artan talebe yetişemeyen şirketler yeni yatırımlar yapıyor. Türkiye de kendi mikro işlemcilerini üretmek için çalışmalarda bulunuyor.

 

Otomotivde başlayarak elektronik gibi diğer sektörlere de sıçrayan küresel çip tedariki sorununun, üretimde aksamalara neden olarak milyarlarca dolarlık zarara yol açması bekleniyor.

 

Sağlık için giyilebilir elektronikten araç içi elektronik sistemlere kadar teknolojinin her alanında büyük öneme sahip olan çipler, ülkeler arasındaki rekabet unsurlarından biri haline dönüşürken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle otomotiv sektöründen başlayarak küresel bir "dar boğazın" başrolünü aldı. Tedarik zincirinde aksamalara neden olan ve ekonomik tahminleri boşa çıkaran Kovid-19 salgını, akıllı telefonlardan bilgisayarlara, askeri ekipmanlardan otomobillere kadar birçok teknolojik ürünün üretiminde kullanılan çiplerin arzında da küresel bir "kıtlığı" beraberinde getirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —