Tarih: 02.03.2021 15:33

Uzay’a ‘Uzay’ Projesi Yapılacak! İlk Otel Açılıyor Mu?

Facebook Twitter Linked-in

ABD’de bir uzay araştırma şirketi, bir hayali gerçekleştirmek için harekete geçti. ABD basınında çıkan haberlere göre, şirket uzayda ilk oteli açmak için harekete geçtiği vurgulandı.

 

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a ilham veren ve roket teknolojisinin gelişmesinde büyük rol oynayan Alman fizikçi Wernher von Braun’ın hayali gerçek oluyor. Braun’un 1950'lerde uzayda yapay yerçekimi yaratmak için dönen tekerlek şeklinde bir mekanizma kullanılabileceği fikrini alan bir ABD’li uzay araştırma şirketi ilk uzay otelini açmaya hazırlanıyor. 2025 yılında Dünya’nın yörüngesinde inşa edilmeye başlanacak 400 kişi kapasiteli otelde, sinema, spa ve çeşitli restoranlar yer alacak. Her 90 dakikada bir gezegenimizin etrafındaki yolculuğunu tamamlayacak olan otelin 2027’de faaliyete geçmesi bekleniyor.

 

ABD’li The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation (OAC) tarafından geliştirilen Voyager İstasyonu dünyanın ilk uzaydaki oteline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünya’nın alçak yörüngesinde yer alacak otelin inşasına 2025 yılında başlanması ve 2027 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor. Büyük bir daire şekline sahip olacak uzay istasyonunun, Ay’ın yüzeyindekine benzer bir yer çekimi oluşturulması için sürekli olarak döneceği ifade edildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —