Tarih: 26.01.2022 15:41

Yeni Kimlik e-İmza Yeni Kimlik e-İmza Nasıl Alınır? E-İmza Kimlik Başvuru

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay Projesi'nin ikinci adımını oluşturan "T.C. kimlik kartına e-İmza yüklenmesi" işlemi başladı. İşlemlerin başlaması ile birlikte insanlar yeni kimlik e-imza nasıl alınır? E-imza kimlik başvuru yeni kimlik e-imza konularını merak ediyor.

 

Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’nın hayatı kolaylaştırmak için çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 50 büyükşehir belediyesindeki nüfus müdürlüklerinde başlayan süreç yeni yılda da devam ediyor. Peki yeni kimlik e-imza nasıl alınır, e-imza kimlik başvuru, yeni kimlik e-imza detayları yazımızın içerisinde…

 

Yeni Kimlik e-İmza

İçişleri Bakanlığı’nın dijitalleşme konusunda attığı en büyük adımlar arasında yer alan yeni kimlik e-imza, elektronik ortamda oluşturulan ve kullanılmasına açıklan bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Kişinin kendine özel ıslak imzanın dijital ortamda belirli karakterlerden, sembollerden veya harflerden oluşan veridir. 'Elektronik imza' ya da 'sayısal imza', başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veridir.

 

Yeni Kimlik e-İmza Nasıl Alınır?

Yeni kimlik e-imza nasıl alınır sorusunun cevabını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) alabilirsiniz. Bireysel ve kurumsal olarak iki şekilde alınabiliyor ve www.btk.gov.tr/elektronik-sertifika-hizmet-saglayicilari internet sitesinden başvuru yapılabilerek alınabiliyor. Bunun yanında PTT şubelerinden de alınabiliyor. Ayrıca kişiler ve kurumlar e-imza başvurusu alınan merkezleri öğrenebilmeleri için www.e-imzatr.com.tr/elektronik-imza-basvuru-merkezleri adresinden kolayca kontrol edebiliyor.

 

Kimlik Kartlarına E-İmza Nasıl Yüklenir?

Kısa sürede ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yüklenme işlemleri yapılabilecek. Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesi olarak kullanabilmelerinin yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilmesi imkanına kavuşacak.

 

E-İmza’nın Kullanılabileceği Yerler

Bakan Yardımcısı Erdil'in konuşmasının ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Önyurt, e-İmza'nın kimlik kartına nasıl yüklendiğini basın mensuplarına uygulamalı olarak gösterdi. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde başlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —